MENI

botox (botulinski toksin) podgorica

Botox Podgorica

Najbolji saveznik ženske ljepote, odmornog i svježeg izgleda

ILI POZOVITE +382 67 013 067

botox (botulinski toksin) podgorica

Botoks je trenutno jedna od najbezbjednijih procedura koja se primjenjuje u estetskoj medicini. Iako se ova procedura u estetskoj medicini izvodi više od 20 godina, sa učestalošću od 5-6 miliona puta na godišnjem nivou, i dalje postoje brojne predrasude. U odgovarajućim dozama i mjestima čuva mimiku, daje svježinu pogledu i redukuje bore. Pravilno aplikovan saveznik je ženske ljepote, odmornog i svježeg izgleda.

Šta je botoks?

Botox, odnosno Botulinum toxin A je pročišćeni protein koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Njegovo dejstvo se zasniva na sprečavanju prenosa impulsa iz nerva u mišić, što rezultira smanjenom ili onemogućenom mišićnom kontrakcijom.

Od 1980. godine, u neurologiji i oftalmologiji, koristi se za liječenje poremećaja mišića, dok je za tretmane uklanjanja bora i liječenje hiperhidroze odobren 1987. godine.

Danas je jedan od najpopularnijih anti-age tretmana, odnosno tretmana podmladivanja, koji se na godišnjem nivou izvede 5-6 miliona puta.

Gdje se primjenjuje botox:

Botox čela prije i posle:

Kada je pravo vrijeme za tretman botoxom?

Pravo vrijeme ne postoji.

Većina pacijentata ima brojne predrasude kada je u pitanju tretman botulinskim toksinom. Pored toga što se plaše zaleđenjog, plastičnog izgleda, često čujemo komentare poput ‘Ako sada počneš, kako ćeš izgledati za par godina?’

Istina je da godine nisu odrednica za tretman botolunskim toksinom. Stanje kože, prisustvo bora i mišićna aktivnost diktiraju potrebu za ovim tretmanom.

Uspavljivanjem mimike i ublažavanjem pokreta koji je mišić vršio, botulinski toksin smanjuje mogućnost daljeg produbljivanja postojećih bora, kao i nastanak novih.

Savjet stručnjaka je da se botox prvi put primjeni prije nastanka bora i brazdi, tačnije da se njegovom primjenom spriječi ili ublaži nastanak mimičnih bora na licu. Najčešće oko 28. godine života.

hiperhidroza

Botoks terapija protiv znojenja

Hiperhidroza je stanje organizma tokom kojeg dolazi do svakodnevnog nekontrolisanog prekomjernog znojenja. Nije proizvod termoregulacije tijela i ne zavisi od spoljašnjih faktora, što nije dobro za zdravlje organizma.

Prekomjerno znojenje se manifestuje najčešće u predjelu pazušne regije, na stopalima ili dlanovima.

Ovaj problem se brzo, bezbjedno i efikasno rešava botox terapijom. Botox djeluje tako što privremeno blokira provodljivost nervnih signala koji djeluju na stimulaciju znojnih žlijezda.

Botox iskustva pacijenata

Dosadašnje iskustvo je pokazalo da botoks terapija protiv znojenja ne dovodi do nuspojava i ne šteti ni na jedan način zdravlju pacijenta. Nakon tretmana pacijent se vraća uobičajenim aktivnostima. 

Važno je naglasiti da botoks terapija protiv znojenja ne liječi problem hiperhidroze, već eliminiše prekomerno znojenje u trajanju od par mjeseci.

Slike botoxa prije i posle:

Najčešća pitanja

Botox dat u odgovarajućim dozama i mjestima čuva mimiku, daje svježinu pogledu i redukuje bore. Pravilno aplikovan saveznik je ženske ljepote, odmornog i svježeg izgleda.

Botox je jedna od najbezbjednijih procedura u estetskoj medicini. Nakon aplikacije ne difunduje u druge djelove tijela. Zadržava se samo na mjestu aplikacije i dovodi do relaksacije mišića.

Ublažavanjem pokreta koji je mišić vršio, smanjuje se mogućnost daljeg produbljivanja postojećih bora, kao i nastanak novih. Koža neće visiti, naprotiv samo sa jednim tretmanom odloženo je starenje za nekoliko mjeseci.

Pravo vrijeme ne postoji.
Godine nisu odrednica za započinjanje tretmana botulinskim toksinom.
Stanje kože – izraženost bora i mišićna aktivnost, koje su individualne, diktiraju potrebu za ovim tretmanom.

Očekujemo Vas uskoro

Zakažite BESPLATNE konsultacije i riješite sve Vaše nedoumice putem online forme ili pozivom na broj +382 67 013 067.