MENI

Stomatološka protetika Podgorica

Ne dozvolite da vaš osmijeh utihne. Snagom zdravog osmijeha mijenjajte svijet i stvorite kvalitetniji život.

Na slici je tim ordinacije Filimanovic sa zubotehnicarem koji se bavi stomatoloskom protetikom u nasoj ordinaciji u Podgorici.

Stomatološka protetika je grana stomatologije koja se bavi izradom zubnih nadoknada, kako mobilnih tako i fiksnih. Obuhvata sve zamjene za prirodne zube, bilo da nedostaje jedan ili nekoliko zuba. Ova grana stomatologije pruža riješenje u slučaju potpune bezubosti ili u slučaju nedostatka jednog ili više zuba, nastalih kao posledica karijesa, traume, abrazije ili nepravilosti u razvoju zubnih struktura.

U domenu stomatološke protetike naš tim može da se pohvali izradom mobilnih i fiksnih nadoknada i kombinovanim radovima.

Za postizanje najefikasnijeg protetskog plana terapije prilagođenog svakom pojedinačnom pacijentu, esencijalno je:

Mobilne nadoknade

Mobilne zubne nadoknade su efikasno rješenje za pacijente koji su izgubili svoje prirodne zube. Lako se uklanjaju i ponovo vraćaju, prilagođavaju se obliku desni i čvrsto se drže uz pomoć vakumskog ili mehaničkog sistema. Izrađuju se prema prirodnom izgledu zuba i vraćaju samopouzdanje.

Mobilne proteze mogu biti totalne i parcijalne. Ukoliko je pacijent u stanju potpune bezubosti, predlaže se totalna proteza.

Parcijalne proteze se preporučuju ukoliko pacijentu nedostaje nekoliko zuba u vilici. Ove proteze nemaju samo estetsku ulogu, već i sprečavaju pomjeranje preostalih zuba.

totalna gornja proteza
Zubni mostovi fiksne nadoknade

Fiksne nadoknade

Fiksne nadoknade su moderno rješenje za izgubljene zube. Ove nadoknade su čvrsto spojene sa susednim zubima ili su ugrađene direktno u vilicu. Fiksne nadoknade pružaju prirodan izgled i izuzetnu stabilnost.

Ukoliko je potrebno nadoknaditi jedan ili više zuba koriste se zubni mostovi. Mogu biti pričvršćeni za prirodne zube ili zubne implante.

Navlake za zube (zubne krunice) su nadoknade koje se postavljaju preko prirodnih zuba ili implantata. Mogu da se koriste i za popravku polomljenog zuba. Mogu biti zasebne i u sklopu mosta.

Fasete su tanka nadogradnja koja se postavlja na prednju stranu zuba. U početku su služile za privremeno unapređivanje izgleda holivudskih glumaca. Zahvaljujući napretku materijala, fasete su postale popularan izbor.

Zubni mostovi fiksne nadoknade

Kombinovani protetski radovi

Kao što sam naziv kaže, kombinovani protetski radovi kombinuju mobilne i fiksne elemente. Idealno su rješenje za pacijente koji imaju djelimičan gubitak zuba, a posebno su korisni kada postoji nedostatak zuba u različitim dijelovima vilice. Stomatolog može personalizovati ovo rješenje prema potrebama pacijenta.

Kombinovani rad - parcijalna proteza i metalokeramicki most od 7 krunica

Naša stručnost se susreće sa osmijehom! Uz iskusne stručnjake i savremenu tehnologiju, stvaramo protetska rješenja koja nadmašuju očekivanja. Osvježite svoj osmijeh sa našom vrhunskom protetikom.

dr stomatologije Sladjana Filimanović i dr Ivan

OCJENA NA GOOGLE-U