MENI

Metalokeramičke krunice - Podgorica

metalokeramicke krunice podgorica

Najčešći izbor kod većine pacijenata

Metalokeramičke krunice predstavljaju zlatni standard protetskih nadoknada u stomatologiji, kada su u pitanju odnos cijene i kvaliteta, i najprihvatljivije su rešenje za najveći broj pacijenata.

U pitanju su keramičke nadoknade sa metalnom osnovom, koji se navlače na prethodno izbrušen zub, a u slučaju nedostatka zuba na vještački ugrađen zubni implant.

Zahvaljujući visokoj čvrstoći metala obezbjeđuju najbolju retenciju u bočnoj regiji, dok dostignuća savremenih stomatoloških materijala daju odličan estetski efekat.

Metalokeramičke krunice - cijena

Cijena metalokeramičke krunice je 100€, a ista ta krunica urađena sa efektima što joj daje još ljepši i prirodniji osmjeh je 130€.

Najčeća pitanja o metalokeramičkim krunicama

Koja je razlika metalokeramičke i bezmetalne krunice?

Metalokeramička kruna u svom sastavu posjeduje metalnu osnovu na koju se nanosi keramika u boji prirodnog zuba, a kod bezmetalne krunice osnov je cirkon.

 

Metalokeramičke krune zbog metalne osnove slabije propuštaju svjetlost kao prirodni zub. Iz ovog razloga, bolji estetski izgled imaju bezmetalne krunice.

Koliki je vijek trajanja metalokeramičke krune?

Uz dobru oralnu higijenu i niza drugih faktora kao što su zdravstveno stanje osobe, kvalitet materijala i redovnih kontrola na kojima se na vrijeme mogu uočiti i sanirati mogući problemi, mogu da traju i preko 10 godina.

Da li je bolna ugradnja metalokeramičkih krunica?

Rutinski se daje lokalna anestezija, s toga ova intervencija je potpuno bezbolna.

 
Kada se ugrađuju metalokeramičke krunice?

Metalokeramičke krunice se preporučuju kada postoji veliko oštećenje na prirodnim zubima: lom krunice zuba, oštećenje zuba zbog škripanja (bruksizma) zuba, zubi koji su više puta liječeni, često trebaju krunicu da bi se ojačali, zubi koji su usled traume promijenili boju, ili zbog nedostatka zuba.

 

Zbog čvrstine idealan je materijal za izradu mostova u bočnim regijama vilica kada nedostaje jedan ili više zuba.

 

Metalokeramika se primjenjuje i iz estetskih razloga, pacijenti je često biraju i za prednje zube, obzirom na veoma dobar odnos cijene i kvaliteta.