MENI

Oralni hirurg Podgorica, prof. dr Dejan Ćetković

Oralni hirurg Podgorica

Eksperti brinu o vašem osmjehu

ILI POZOVITE +382 67 013 067

Oralni hirurg Podgorica, prof. dr Dejan Ćetković

Oralna hirurgija - Rešavamo sve probleme

Vaši zubi prolaze kroz mnogo toga – ponekad im je potrebna mala pomoć. Naš iskusni i vjerovatno najbolji oralni hirurg prof. dr Dejan Ćetković je tu da Vam pruži uslugu koja Vam je potrebna.

Možemo Vam pomoći u svemu, od hirurškog vađenja zuba, vađenja umnjaka do ugradnje zubnih implantata i još mnogo toga. Pored visokog kvaliteta i stručnosti, takođe dajemo sve od sebe da se osjećate udobno i opušteno tokom intervencije. Nudimo kompletno i neuporedivo stomatološko iskustvo!

Pacijenti stomatološke ordinacije Dr Filimanović vole da dolaze kod zubara jer znaju da dobijaju najbolju hiruršku uslugu i da se trudimo maksimalno da zadovoljimo pacijenta. Budite sigurni da Vi i Vaša porodica dobijate najbolje od nas.

Pročitajte više o hirurškim zahvatima u nastavku:

vađenje zuba

VAĐENJE ZUBA

Kao poslednjoj terapija izbora, ekstrakciji zuba pristupamo kada su sve mogućnosti konzervativnog i hururškog liječenje zuba eliminisane.

Postoji više načina ekstrakcije zuba, od rutinskog, komplikovanog do hirurškog.

Na osnovu RTG snimka vrši se procjena stanja kosti i blizine važnim anatomskim strukturama.

gingivektomija

GINGIVEKTOMIJA

Gingivektomija je hirurška metoda uklanjanja viška gingive i preoblikovanja desni u cilju eliminacije gingivalnih džepova i pravilnog održavanja oralne higijena.

Apikotomija

APIKOTOMIJA

Apikotomija odnosno resekcija je hirurška metoda uklanjanja periapikalne infekcije i vrha korijena određenog zuba, ukoliko se ne može tretirati konzervativnom metodom liječenja. Preporučuje se endodntska terapija takvih zuba neposredno prije intervencije kako bi uspješnost terapije bila dugotrajnija.

300x300 1

Sjedite i opustite se

Imamo rešenje protiv anksioznosti

Zaboravite na strah prije hirurške stomatološke intervencije. Uz tim koji umiruje, minimalno invazivnu tehnologiju i opcije za oralnu sedaciju – pružamo Vam udobnost i sve potrebne informacije. U mirnom ambijentu stomatološke ordinacije Dr Filimanović osjećaćete se bezbjedno i zbrinuto.

cistektomija

CISTEKTOMIJA

Cistektomija je hirurška metoda kojom se uklanjaju veće patološke lezije lokalizovane u koštanom tkivu vilica.

Ciste predstavljaju šupljine koje su obložene tkivom i ispunjene tečnošću, a mogu se razvijati u mekom tkivu (usna, obraz) kao i u koštanom tkivu vilica.

Mogu se pojaviti oko krunice neizniklog zuba, usled traume, dijeljenjem epitijela pri nicanju zuba, a mogu biti prouzrokovane i nesaniranom infekcijom zubne pulpe.

Impaktirani, neiznikli umnjak

IMPAKCIJA

Impaktirani zubi su zubi koji iz određenih razloga nisu našli svoje mjesto u zubnom nizu, iako je prošlo uobičajeno vrijeme njihovog nicanja. Ostaju delimično ili potpuno “zaglavljeni” u koštanom tkivu gornje ili donje vilice, pri čemu ne pokazuju nikakve kliničke i radiografske znake nicanja.

 Najčešće impaktirani zubi su umnjaci.

Umnajci mogu dovesti do niza problema kao što su infekcije, karijes, ciste i oštećenje susjednih zuba, kada postoje jasne indikacija za njihovu ekstrakciju.

parodontopatija, bolest desni

Parodontopatija

Da li ste znali da svaka treća osoba starija od 18 godina boluje od parodontopatije?

Parodontopatija je jedno od najčešćih oboljenja savremenog čovjeka, koje dovodi do propadanja potpornog aparata zuba.

Glavni etiloški faktor za nastanak ovog oboljenja je dentalni plak (skup mikroorganizama porijeklom iz naslaga na zubima).

 

Gingivitis (upala desni) predstavlja početni stadijum parodontopatije, čiji se simptomi manifestuju otokom, crvenilom i krvarenjem desni. Reverzibilnog je karaktera, pa ukoliko se bolest na vrijeme izliječi sprečava se progresija bolesti i ireverzibilni, trajni, gubitak kosti, klaćenje i ispadanje zuba, koji se manifestuju u poslednjem stadijumu parodontopatije.

Untitled design 8

Očekujemo Vas uskoro

Jeste li spremni da zakažete BESPLATAN pregled? Kontaktirajte nas online ili pozivom na broj +382 67 013 067.