MENI

Zubni implanti - Struktura

Zubni implantati Crna Gora

Ukoliko vam nedostaje jedan ili više zuba, zubni implanti su potencijalno najbolje rješenje za Vas

ILI POZOVITE +382 67 013 067

Zubni implanti - Struktura

Zubni implantati se ponašaju
i izgledaju kao
Vaši prirodni zubi

Da li vam zubi nedostaju ili su vam jako oštećeni? Zubni implantati su najbolji način da se nadoknade izgubljeni zubi. Možete da jedete šta god želite, da se široko smejete i da se samopouzdano vratite svom životu.

Dentalni implanti su rješenje za liječenje pacijenata koji su izgubili zub ili zube zbog karijesa, bolesti desni ili usled traume. Gubitak zuba ne utiče samo na to kako jedemo i govorimo, već može uticati i na sliku o sebi i opšte samopouzdanje. Tretman zubnim implantatima ima za cilj da obezbjedi sigurne zamjene zuba kako bi se obezbjedila pravilna funkcija zagriza, oblik lica i blistav osmjeh.

Zubni implantati izradjeni su od plemenitog materijala – titanijuma i zamjenjuju korijen izgubljenog zuba. Predstavlja najkompatibilniji materijal za ljudsku kost. Za razliku od skidajućih proteza ili fiksnih mostova koji su polutrajna rešenja za izgubljene zube, dentalni implanti su najbolje TRAJNO rešenje za očuvanje koštanog tkiva vilica.

Na ovaj način štite se susjedni zdravi zubi, jer ugradnja implantata ne zahtijeva  tretiranje drugih zuba kao što je to praksa kod protetskih mostova, što je i glavna prednost zubnih implantata.

Zubni implantati Crna Gora (all on 4)

ALL ON 4

Uklanjanje zubnog kamenca je najbitnija stavka preventive u stomatologiji jer spriječava jedno od najtežih oboljenjana – parodontopatije. Kamenac podrazumijeva čvrste naslage koje se talože na zubima, posebno posle obroka, i izgledaju kao da su zubi poprimili tamniju nijansu. Takođe, ako je nakupljanje naslaga dugoročno, to stvara utisak da zubi nijesu zdravi. Ukoliko redovno posjećujete stomatologa, makar jednom u 6 mjeseci, ne bi trebalo da postoji rizik od stvaranja i nagomilavanja toliko zubnog kamenca i posljedica. Skidanje kamenca sa zuba smanjuje mogućnost taloženja novih bakterija, pa na taj način pravite put svojim zubima da budu biserno bijeli i zdravi. Preporučujemo Vam da uz pravilno pranje zuba koristite konac za zube u prednjoj regiji tj sjekutićima i očnjacima, a u bočnoj regiji tj. kutnjacima i pretkutnjacima interdentalne četkice. Veliki je procenat hrane koja se lijepi za zube i koja zajedno sa bakterijama pravi plak na zubima, pa osim kamenca možete imati problem i sa karijesom, što zahtijeva temeljniji pristup.
Zubni implantati Crna Gora (totalna proteza na 2 mini implanta)

Totalne proteze na mini implantima

Mini implantati riješavaju problem stabilnosti i neudobnosti proteze. Sličan je klasičnom implantu samo što je uži i prilagođen je vilici kod starijih ljudi. 

Idealno rješenje je da se ugradi od 4 do 6 implantata po vilici, ali ako nema dovoljno prostora dva mini implantata su dovoljna da omoguće stabilnost proteze da se ne šeta po ustima.

sinus lift

SINUS LIFT

Sinus lift se može opisati kao operacija podizanja sinusa. U pitanju je dodavanje kosti koja ispunjava prostor maksilarnih sinusa a koji se nalaze na obje strane nosa.

Razgovarajte sa našim vjerovatno najboljim timom doktora za zubne implantate u Crnoj Gori. Nudimo pristupačno iskustvo i dugotrajne rezultate. Saznajte da li ste kandidat za ugradnju implanta pozivom na +382 67 013 067 ili putem online forme.

Najčešća pitanja

Ugradnju implantata možemo da radimo u slučaju:

  • nedostatka zuba
  • oštećenih zuba koje treba izvaditi
  • ako su zdrave kosti i desni
  • kada nema problema sa zubima kao što su bolest desni

 

Nijedna situacija nije beznadežna. Sa čime god da se suočite, razgovarajte sa nama. Tretmani poput transplantata kostiju i tkiva i parodontalne terapije mogu biti opcija koja će Vam pomoći da postanete bolji kandidat.

  • Procjena medicinske istorije – Vaša medicinska istorija može uticati na uspjeh terapije zubnim implantima. Prvi korak je da obezbjedimo da dentalni implantati budu bezbjedni za Vas.
  • Dijagnostički rendgenski snimci – Na osnovu snimka vilice, zuba, kostiju i sinusa moći ćemo da identifikujemo pravu lokaciju za Vaš zubni implantat.
  • Presađivanje kosti – jaka i stabilna osnova je važna za uspjeh implantata. Ako je potrebno, presađivanje kostiju može poboljšati rezultate.
  • Postavljanje implantata – Nudimo opcije oralne sedacije kako bismo Vam osigurali udobnost tokom same intervencije.
  • Konačna restauracija – Otisci i modeli Vaših zuba će pomoći da se napravi prilagođena zubna krunica, proteza ili most koji se pričvršćuje na implantat i postaje vidljivi dio vašeg implantata.

Zubni implantat može zamjeniti bilo gdje od jednog zuba do čitavog zubnog luka.

Zubni implantati nisu samo sigurni, već mogu poboljšati i Vaše zdravlje i sreću. Nepopravljeni, nedostajući i oštećeni zubi mogu izazvati ozbiljne probleme uključujući gubitak kostiju, bolesti desni, infekcije i izgubljeno samopouzdanje i funkcionalnost žvakanja.

Ugradnja dentalnih implantata je apsolutno bezbolna intervencija, traje svega desetak minuta po implantu. Najčešće se izvodi u lokalnoj anesteziji.

Iskustva naših pacijenata

Marija Fustic
Опширније
Izuzetno stručni, ljubazni, poslovni, veoma sam zadovoljna i od sveg srca ih preporučujem svima. Zahvalila bih se još jednom za sve što ste uradili za mene, posebno doktorici Slađani Filimanović, divna je.
Maja Vuletic
Опширније
Kao dugogodišnji pacijent (već 15 godina:) mogu da podijelim zadovoljstvo što sam prepuštena najboljim i najprofesionalnijim rukama divne dr Filimanović. Ljubazno osoblje i ugodan ambijent.🙌 Hvala vam što postojite i što se još više smijem zbog vas!😁
Anna Stojiljković
Опширније
Dolazim iz Srbije da bih koristila usluge ove ordinacije. Svoj osmeh cu sada, sutra i zauvek poveriti samo odrinaciji " Filimanovic " i doktorici Sladjani. Najbolja atmosfera,lezernost uz najvise standarde profesionalnosti. Glava se poverava samo najboljima i osmeh, podrazumeva se! ❤ Hvala na svemu, do skorog vidjanja! ❤🖐🏻👑🙂
A.A.
Опширније
Incredible experience! No pain at all, the treatment was super fast and professional, and a very friendly staff 🙂 Thank you very much!
Katarina Marojevic
Опширније
Sve pohvale za doktorku Sladjanju Filimanovic i njeno osoblje,za doktora Ivana rijeci hvale. Oslobodjena sam straha od zubara,osmjeh imam najljepsii ikada. Samopouzdaje ste mi podigli na vecem nivou,hvala Vam draga, doktorka Slajdana. Konacno,imam stomatologa kojeg ne mijenjam!
Mindfull Captain
Опширније
Ova ordinacija je jedna od boljih u svijetu po kvalitetu i zasnovana je na temelju znanja sto joj daje brzinu i efikasnost Veliko hvala Sladjo najbolji ste!
Kristina Pasic
Опширније
Posvecenost, profesionalnost i ljubaznost na najvecem nivou. Sve pohvale za dr Ivana.
Igor Vlahovic
Опширније
Najnjeznije ruke u CG, ko se boji stomatologa moja preporuka svima.
Marijana Vukovic
Опширније
Moje povjerenje ste dobili jos od prvog dana. Divni, predusretljivi, profesionalni i veoma strucni, preporucujem vas svima. Jer vi to zasluzujete, najbolji ste!
Marija Lekic
Опширније
Familija Lekić ,dr Sladjanu ni posle 10 god ne mijenja. Hvala divna ženo!
Jovana Vujisic
Опширније
Znanje i posvecenost tima koji radi u ordinaciji Dr Filimanovic su neprikosnoveni. Svaki izlazak iz ordinacije je sa osmijehom, a uz svijest da dentalno zdravlje i izgled vasih zuba cuvaju profesionalci i da ste u sigurnim rukama.
Katarina Nikic
Опширније
Izuzetno posvećeni, profesionalni i ljubazni. Samo u dr Slađanu imam povjerenja, pedantna, savjesna, nježna, ma svee što tražim od zubara! 🙂 Vidimo se za 6 mjeseci i hvalaaa još jednom :))))
Bojana Nikolic
Опширније
Sve pohvale za osoblje i usluge ordinacije Filimanovic,profesionalizam na visokom nivou. Doktorica Filimanovic najbolja u Crnoj Gori pa i šire..
Nataša Borilović
Опширније
Sve pohvale za osoblje ordinacije, ljubaznost, strucnost, higijenu,. Rado cu se opet vratiti.
Miroslav Pavićević
Опширније
Ljubazno osoblje,velika profesionalnost i znanje dr Filmanovic.Svaka preporuka,najbolja ordinacija.
london ben
Опширније
Savrseno osoblje i najbolja doktorica Filimanovic,sve preporuku za uslugu.
navezi
Опширније
Ljubazni, nasmijani i rade odličan posao! Sve preporuke!
Snezana Grujicic
Опширније
Кварни зуби и страх од зубара били су мој највећи проблем, све док нисам упознала докторицу Слађу. Топле препоруке!
Aleksandra Sucur
Опширније
Zahvalnost ordinaciji Dr Filimanovic za vracanje osmijeha na mnogim licima. Sve preporuke.👍
Ivana Dakovic
Опширније
Sve preporuke za veoma profesionalnu, posvecenu i ljubaznu Dr Sladju i cijeli tim!
Mico Samardzic
Опширније
Profesionalnost i usluga na vrhunskom nivou,kao i strucnost . Doktorica cini cuda i od najgorih zuba.
Sari Gamzu
Опширније
Professional, kind and patient. First time i didn't had any pain during and after the treatment
Mts5 Mts5
Опширније
I had an appointment today and I must say very polite professional and patient oriented staff.
ana miketic
Опширније
Kakvo iznenadjenje...!!! Stepen profesionalizma i kvalitet usluge izdvajaju ovu stomatolosku ordinaciju u odnosu na svaku vrstu usluge u Podgorici-Crnoj Gori. Svaka cast strucnom timu doktorke Filimanovic sa posebnim akcentom na asistentkinju Radu koja izvrsno i vrlo posveceno brine o svojim pacijentima. Zaista sjajno iskustvo kojem se od srca radujem pri svakoj kontroli. Ponosni na ovakve ljude-bravo!!!
indijanac dzo
Опширније
Od tolikog straha od zubara dosao sam cak I do ugradnje zubnih implanta, potpuno su me osvojili profesionalnoscu I ljubaznoscu! Sve je proteklo u najboljem redu, bez komplikacija I meni najbitnije potpuno bezbolno!! Svaka preporuka za ovu stomatolosku ordinaciju u Podgorici, osoblje je sjajno, Dr Filimanovic posebna!
Lazar Marojević-Maroje
Опширније
Zahvaljujuci Vama moj strah od vadjenja zuba i zubara su nestali kao i zub koji sam izvadio kod Vas 😁😁😁,najbolja ordinacija 100% preporucujem svima! Sve pohvale za zubarku Sladju i njenu ekipicu !!!
Mico Lajovic
Опширније
Zaista ste prvaci u svom poslu,posle loših iskustava sa zubarima,konačno sam vratio preko potrebno samopouzdanje.Hvala još jednom!
Ana Djukanovic
Опширније
Najbolja ordinacija!!! A doktorica ima najlaksu ruku❤️❤️❤️❤️
bogdan grujicic
Опширније
Nakon pozitivnog iskustva u ordinaciji Dr Filimananović, sve preporuke za doktoricu Slađanu..
Претходна
Следећи
Untitled design 8

Očekujemo Vas uskoro

Jeste li spremni da zakažete BESPLATAN pregled? Kontaktirajte nas online ili pozivom na broj +382 67 013 067.