MENI

dubinska mezoterapija lica

Dermapen Podgorica

Želite li da zadržite mladalački izgled?

ILI POZOVITE +382 67 013 067

dubinska mezoterapija lica

Šta je dermapen?

Najtraženiji tretman dermapena predstavlja najbolji odgovor na pitanje kako zadržati mladolik izgled, ukloniti ožiljke od akni, ožiljke od operacija, bora i melazme (tamne fleke i hiperpigmentacija na licu) . 

Usled protektivne funkcije kože 99,7% velikih hranljivih molekula ne mogu da prođu zaštitnu barijeru kože.

Rešenje tog problema su mikroiglice koje omogućavaju da se prirodnim putem poveća propustljivost kože i postigne maksimalna iskorišćenost aktivnih sastojaka.

dermafix za dubinsku mezoterapiju licaTo se postiže pomoću DERMAFIX automatskog uređaja u obliku olovke na čijem vrhu se nalazi nastavak sa 16 šestougaonih, veoma tankih iglica koje imaju mogućnost prilagođavanja dužine iglica, odnosno dubine prodiranja u kožu, koja se podešava u zavisnosti od regije koja se tretira. 

U toku dermapen tretmana nastaju mikropovrede tkiva koje se ne vide golim okom i na taj način se dodatno stimuliše koža na prirodan proces regeneracije i proizvodnje kolagena i elastina. Ova dva faktora su najzaslužnija za mladalački izgled kože, za lice bez bora i drugih znakova starenja.

Tokom jednog tretmana ostvaruje se pola miliona mikrouboda, a dokazano je da nakon terapije microneedlingom pojačana je penetracija preparata i do 40 puta.

Genosys microneedling - efikasnija mezoterapija

Za microneedling proceduru u našoj ordinaciji koristimo  preparate Genosys,Untitled design 42 korejskog premium brenda, najvišeg medicinskog standarda , klinički ispitanog, sa potvrdom u praksi.

Genosys mikroiglice su najbolje igle za dermapen na svijetu. One su jedinstvene i inovativne, šestougaonog oblika (diamond shape) što doprinosi maksimalno bezbjednim tretmanima, smanjenju bola i daje najbolji mogući rezultat. 

GENOSYS AMPULE su najbezbjednije za korišćenje, ne sadrže 5 najčešćih štetnih sastojaka: bez alkohola, bez parabena, bez pigmenata, bez surfaktanata, bez parfema.

Za šta se koristi dermapen?

dermapen podgorica

Kako djeluje dermapen tretman?

Mikroiglice uzrokuju kontrolisane mikro-povrede koje stimulišu prirodni proces regeneracije rana u vašem tijelu. Rezultat je učinkovito obnavljanje tkiva u području ožiljaka a cjelokupna struktura kože ostaje netaknuta

Šta mogu očekivati od tretmana?

Stručno osoblje ordinacije Filimanović nakon pregleda izradiće individualni plan kako bi postigli najbolje rezultate. Postupak lijecenja obično zahtijeva više tretmana.

Koliko traje dermapen tretman?

Dermapen tretman je minimalno invazivan tretman koji se može obaviti u ordinaciji bez ili s vrlo kratkim vremenom oporavka.

Sam tretman,  zavisno od stanja pojedinog pacijenta, u prosjeku traje oko 30 minuta

Koliko boli dermapen tretman?

Postupak je za većinu pacijenata vrlo ugodan. Većina pacijenata opisala je kako tokom postupka osjeća samo blage vibracije.

dermapen podgorica

Kakvi su dermapen rezultati?

Kliničke studije pokazale su 55 % poboljšanja u tretiranju ožiljaka a efekat  se dodatno poboljšava tokom vremena.

Rezultati su uvijek bolji kod mladih osoba, jer njihova koža brže zarasta i prirodno sadrži više kolagena. Ipak, ovaj postupak pokazao se uspješnim i kod osoba koje su prešle 80-tu.

Koliko tretmana je potrebno?

Potrebno je od uraditi seriju od 4 do 6 tretmana u razmacima od 4 do 6 nedelja. Prvi rezultati u vidu osvježene, blistavije, zategnutije i čistije kože vide se nakon nekoliko dana, a pravi rezultati sinteze kolagena za par meseci.

Preporučuju se tretmani održavanja 1-2 puta godišnje. Za još bolje rezultate moguća je kombinacija dermapen tretmana sa PRP tretmanom, biorevitalizacijom i drugim tretmanima za regeneraciju kože.

dermapen podgorica

Šta da očekujete nakon tretmana?

Kod većine  pacijenata se javija lak do umjeren otok, zatezanje kože, crvenilo, osjetljivost na dodir, svrab i petehije (modrice u vidu tačkica) narednih nekoliko sati ali se povlače unutar jednog dana. Kod tretmana sa duzim iglicama crvenilo može trajati i 2-3 dana. Uveče ne treba skidati preparate koji su nanijeti nakon tretmana.

Izbjegavati direktno izlaganje suncu! Svakodnevno je neophodno koristiti preparate za dnevnu njegu sa faktorom bar SPF30.

Najčešća pitanja

Dermapen koristi fine i tanke iglice, te se prilikom tretmana osjeća samo blago peckanje.

Dermafix je automatski uređaj za terapiju mikroiglicama. Riječ je o aparatu sa sterilnim nastavicima i šestougaonim iglicama od hirurškog čelika dužine od 0,5 do 2 mm. Utiče na regeneraciju i biorevitalizaciju kože, tako što mikroiglice prirodnim putem povećavaju propustljivost kože i omogućavaju maksimalnu  iskoristljivost aktivnih sastojaka. U zavisnosti od regije koja se tretira dubina i dužina iglica moze da se podešava. 

Da bi se osigurala potpuno bezbjedna i bezbolna procedura poželjna je primjena kreme sa anestetikom. Ovo se posebno preporučuje kod osoba koje su osjetljivije na bol.

Cijena ovog tretmana varira u zavisnosti od kombinacije i regije koja se tretira – lice, vrat, dekolte. Takođe zavisi i od preparata koji se koriste prilikom tretmana. 

Za razliku od dermapena, dermaroller uzrokuje veća i nepravilnija oštećenja kože (epiderma). Tretman dermarollerom zahtijeva veći period oporavka, mnogo je bolniji za pacijenta i veći je stepen krvarenja.

Dermafix aparatom vršimo kontrolisane, pravilne ubode kože, koji stimulišu regenerativne procese u organizmu. Aparat je u kontinuiranom kontaktu sa kožom, što kod dermarollera nije slučaj.

Očekujemo Vas uskoro

Zakažite BESPLATNE konsultacije i riješite sve Vaše nedoumice putem online forme ili pozivom na broj +382 67 013 067.