MENI

Most na zubima Podgorica

Efikasna nadoknada za izgubljene zube

Ukoliko imate problem sa gubitkom zuba, neprijatnost prilikom govora i žvakanja i manjak samopouzdanja, naš tim doktora koji ima preko 15 godina iskustva može riješiti probleme izradom dugotrajnih i kvalitetnih mostova za zube, koji će vam vratiti osmijeh na lice. Priuštite sebi transformaciju osmjeha koja počinje BESPLATNIM pregledom.

Šta je zubni most?

most na zubima, prelijep osmjeh kod zene sa tek odradjenim zubnim mostom.

Zubni mostovi su dugotrajno protetsko rješenje za nedostatak jednog ili više zuba. Čvrsto povezane zubne krunice fiksiraju se na prirodne zube ili zubne implantate i vraćaju osmijeh na lice. Spriječavaju pomjeranje susjednih zuba i štite vilične zglobove.

U kojim slučajevima je zubni most najbolje moguće rješenje?

Prednosti zubnog mosta

Procedura izrade mosta za zube

1. Pregled i dijagnoza

Stomatolog vrši pregled i utvrđuje da li je potreban zubni most.

2. Priprema zuba
  • Kod prirodnih zuba priprema se vrši brušenjem zubi.
  • Kod implantata je potreban hiruški zahvat.
3. Uzimanje otisaka za zubni most

Kako bi se izradio personalizovani zubni most, stomatolog uzima precizan otisak zuba i okolnih područja.

4. Proba zubnog mosta

Kada je zubni most izrađen vrši se proba zubnog mosta, u slučaju da su potrebne dodatne korekcije.

5. Cementiranje zubnog mosta

Ukoliko je pacijent zadovoljan, zubni most se cementira na pripremljene zube ili implantate.

Vrste zubnih mostova

Metalokeramički most

Osnova metalokeramičkog mosta je metal preko koje se nanosi keramika. Metalokeramičke krunice ne izazivaju alergijsku reakciju i nude izuzetnu stabilnost.

Metalokeramički most se obično stavlja na zadnje zube zbog izdržljivosti. Kombinacija metala i keramike čini most stabilnim i dugotrajnim rješenjem. Pristupačna cijena takodje je jedan od vodećih razloga zašto se većina pacijenata odlučuje baš za njih.

Bezmetalni most

Sastoji se od cirkonijumskih krunica, litijum-disilikatnih krunica, staklo-keramičkih krunica. Izrađuju se od visokokvalitetnih keramičkih materijala, i zahtijevaju manje brušenje zubne supstance u odnosu na metalokeramičke mostove.

Velika prednost bezmetalnog mosta je veća sličnost sa prirodnim zubima i visoki estetski rezultati, pa je samim tim prilično prihvatljiv među pacijentima.

Most na implantima

Most na implantima eliminiše potrebu za brušenjem zdravih susjednih zuba jer se pričvršćuje na implante. Najčešće se nadoknadjuje nedostatak molara u bočnom dijelu vilice jer ti zubi kako prvi niču obično prvi i stradaju ukoliko se ne održava pravilno oralna higijena. 

Mnogo je bolja opcija od parcijalne zubne proteze koja ne pruža tako dobar osjećaj stabilnosti i estetike. Zubni most na implantatima pored funkcionalnosti, daje zubima prirodan izgled i čvrstoću. Ukoliko je u pitanju potpuno bezuba vilica, obično se preporučuju All-on-4 i All-on-6 metode.

Velika prednost bezmetalnog mosta je veća sličnost sa prirodnim zubima i visoki estetski rezultati, pa je samim tim prilično prihvatljiv među pacijentima.

cirkonijum most na implantima - all on 6

Most na prirodnim zubima

Postupak uključuje minimalno brušenje susjednih zuba, koji služe kao nosači zubnog mosta nakon čega se uzima otisak za izradu zubnih krunica. Ova tehnika je pogodna kad su prirodni zubi tj korijen zuba zdravi i često se primjenjuje u nedostatku dovoljno vilične kosti za ugradnju implantata.

Takodje, ukoliko imate istrošene zube ili želite popraviti estetski izgled most na zubima je odlično rješenje.

Zubni most cijena

Cijena mosta na zubima zavisi od broja zuba koje treba nadomjestiti zubnim mostom kao i od kojeg materijala će biti izradjen. Cijena metalokeramičkih krunica se kreće od 150€ do 180€. Cijena bezmetalnih – cirkonijum krunica se kreće od 250€ do 300. U zavisnosti koliko krunica je potrebno cijenu pojedinačne pomnožite sa ukupnim brojem potrebnih krunica i to bi bila cijena mosta za zube ukoliko prethodno nije potrebno odraditi neke dodatne intervencije.

Zubni most iskustva

Marija Fustic
Опширније
Izuzetno stručni, ljubazni, poslovni, veoma sam zadovoljna i od sveg srca ih preporučujem svima. Zahvalila bih se još jednom za sve što ste uradili za mene, posebno doktorici Slađani Filimanović, divna je.
Maja Vuletic
Опширније
Kao dugogodišnji pacijent (već 15 godina:) mogu da podijelim zadovoljstvo što sam prepuštena najboljim i najprofesionalnijim rukama divne dr Filimanović. Ljubazno osoblje i ugodan ambijent.🙌 Hvala vam što postojite i što se još više smijem zbog vas!😁
Anna Stojiljković
Опширније
Dolazim iz Srbije da bih koristila usluge ove ordinacije. Svoj osmeh cu sada, sutra i zauvek poveriti samo odrinaciji " Filimanovic " i doktorici Sladjani. Najbolja atmosfera,lezernost uz najvise standarde profesionalnosti. Glava se poverava samo najboljima i osmeh, podrazumeva se! ❤ Hvala na svemu, do skorog vidjanja! ❤🖐🏻👑🙂
A.A.
Опширније
Incredible experience! No pain at all, the treatment was super fast and professional, and a very friendly staff 🙂 Thank you very much!
Katarina Marojevic
Опширније
Sve pohvale za doktorku Sladjanju Filimanovic i njeno osoblje,za doktora Ivana rijeci hvale. Oslobodjena sam straha od zubara,osmjeh imam najljepsii ikada. Samopouzdaje ste mi podigli na vecem nivou,hvala Vam draga, doktorka Slajdana. Konacno,imam stomatologa kojeg ne mijenjam!
Mindfull Captain
Опширније
Ova ordinacija je jedna od boljih u svijetu po kvalitetu i zasnovana je na temelju znanja sto joj daje brzinu i efikasnost Veliko hvala Sladjo najbolji ste!
Igor Vlahovic
Опширније
Najnjeznije ruke u CG, ko se boji stomatologa moja preporuka svima.
Marija Lekic
Опширније
Familija Lekić ,dr Sladjanu ni posle 10 god ne mijenja. Hvala divna ženo!
Aleksandra Sucur
Опширније
Zahvalnost ordinaciji Dr Filimanovic za vracanje osmijeha na mnogim licima. Sve preporuke.👍
ana miketic
Опширније
Kakvo iznenadjenje...!!! Stepen profesionalizma i kvalitet usluge izdvajaju ovu stomatolosku ordinaciju u odnosu na svaku vrstu usluge u Podgorici-Crnoj Gori. Svaka cast strucnom timu doktorke Filimanovic sa posebnim akcentom na asistentkinju Radu koja izvrsno i vrlo posveceno brine o svojim pacijentima. Zaista sjajno iskustvo kojem se od srca radujem pri svakoj kontroli. Ponosni na ovakve ljude-bravo!!!
Претходна
Следећи

Često postavljana pitanja

Ukoliko su svi zubi zdravi i nema potrebe za dodatnim intervencijama, tipa liječenja i plombiranja zuba, most na zubima može biti gotov i za 7 dana.

Ne morate. U periodu dok čekate zubni most, stomatolog će Vam izraditi privremene krunice na osnovu zubnog otiska koji će uzeti odmah nakon brušenja zuba i cementirati na iste.

Rok trajanja mosta na zubima zavisi od različitih faktora. Uz redovne stomatološke kontrole i održavanje pravilne oralne higijene, zubni mostovi mogu da traju i do 10 godina.

Ugradnja zubnog mosta se radi pod lokalnom anestezijom i u potpunosti je bezbolna. Jedini potencijalno bolni dio ovog postupka je brušenje zuba.

Kao i kod prirodnih zuba čisćenje se obavlja pastom i četkicom za zube, s tim što je idealno korišćenje zubnog tuša-waterpick-a, rastvora za ispiranje zuba i gelova za masiranje desni, uz redovne stomatološke kontrole.

Skidanje zubnog mosta obavlja stomatolog. Most se pažljivo uklanja sa nosača, kako prirodnih zuba, tako i implantata.

Može doći do osjećaja nelagodnosti ili promjene u govoru, ali se većina ljudi posle nekog vremena u potpunosti privikne na zubni most.

Umjesto zubnog mosta, stomatolog može preporučiti zubne implantate. Njihova prednost je u tome što, za razliku od mostova, mogu trajati doživotno. Ne oštećuju prirodne zube time što nije potrebno brušenje susjednih zuba nego se samo implant ugradi na mjesto nedostajućeg zuba. Takodje, ukoliko nemate zdrav zub tj korijen zuba implant je idealno rješenje.

Zubni mostovi pružaju stabilnost, čvršći su, unapređuju estetiku i omogućavaju prirodniji osjećaj prilikom žvakanja i govora.

Za mene stomatologija nija samo posao, već izvor inspiracije i životna filozofija. Svaki osmijeh koji oblikujem je malo remek – djelo. Zubni mostovi čine most prema osmjehu koji traje.

stomatolog Sladjana Filimanovic

OCJENA NA GOOGLE-U