MENI

Navlake za zube (krunice za zube) Podgorica

Vratite osmijeh na lice s prirodnim izgledom i normalnom funkcijom zuba

navlake za zube

Navlake za zube su estetsko i funkcionalno rješenje u savremenoj stomatologiji. Izrađene od visokokvalitetnih materijala, ove navlake štite i unapređuju izgled zuba. Ova neinvanzivna transformacija zuba je idealan balans između moderne tehnologije, funkcionalnosti i ljepote.

ilustracija navlake za zube

Šta su navlake za zube?

ilustracija navlake za zube

Navlake za zube, poznate i kao zubne krunice, su nadoknade koje se postavljaju preko prirodnih zuba ili implantata, kako bi poboljšale izgled, oblik ili funkciju zuba. Kapice za zube mogu se koristiti i za pokrivanje polomljenog ili oštećenog zuba, mogu biti zasebne, ali i u sklopu zubnog mosta.

Prednosti zubnih krunica

 1. Štite zube.
 2. Garantuju dugotrajnost.
 3. Omogućavaju korekciju boje i oblika zuba.
 4. Prekrivaju diskoloraciju i poboljšavaju izgled zuba.
 5. Sprečavaju dalje propadanje zuba i karijes.

U kojim slucajevima je potrebna zubna krunica?

Zubna krunica je potrebna u sledećim slučajevima:

 • Došlo je do traume (pucanja) prirodnog zuba.
 • Prirodni zub je karijesno destruisan i nije moguće postaviti plombu.
 • Želite promjeniti oblik i boju svog zuba.
 • Ukoliko je postavljen zubni implant.
 • Ukoliko liječeni zub ima velika oštećenja.
zubi prije intervencije, jedinica ima tamniju i zuću boju u odnosu na preostale zube
slučaj 1
Zubi prije intervencije, potrebno je poromijeniti i oblik i boju krunicama
slučaj 2

Procedura ugradnje zubne krunice

Kako bismo mogli ugraditi zubnu krunu, prvo moramo izbrusiti vaš postojeći zub. Ovim postupkom, pripremamo zub da primi novu krunu tako da nadomesti izgubljeni ili odlomljeni dio.

Nakon brušenja zuba, slijedi postupak uzimanja otiska pomoću materijala sličnog gumi. Potrebno je uzeti precizan otisak Vašeg zuba kako bismo mogli izraditi zubnu krunicu. Dok traje proces izrade same navlake, dobićete privremeni zub kako bismo Vam omogućili normalno funkcionisanje i zaštitili brušeni zub. Brušenje i uzimanje otiska obavljaju se u jednoj posjeti.

Kada naši tehničari izrade zubnu krunicu, pozvaćemo vas na probu iste. Ukoliko nijeste zadovoljni odradićemo dodatne korekcije kako bismo postigli maksimalnu funkcionalnost i estetiku. Sam proces izrade zubne krunice traje najviše do 7 dana, u zavisnosti od složenosti, materijala i broja krunica koje se izrađuju.

Cementiranje krunice je poslednji korak u procesu ugradnje zubne krune. Nakon probe krunice, dodatnih korekcije i svih stomatoloških intervencija ukoliko su potrebne, dolazi vrijeme da se krunica trajno cementira na zub.

Vrste krunica za zube u stomatološkoj ordinaciji Filimanović

Vrste zubnih krunica zavise od materijala od kojeg su sačinjene. Međutim, koji je najbolji izbor krunica, procijeniće Vaš stomatolog u zavisnosti od situacije zuba, stepena oštećenja i opšteg stanja desni.

Metalokeramičke krunice

Metalokeramičke krunice imaju metalnu osnovu prekrivenu slojevima keramike u boji zuba. Ova vrsta krunica je čvrsta, pouzdana i estetski zadovoljavajuća. Finansijski povoljnija od bezemtalnih s toga se pacijenti češće opredijele za ovu vrstu krunica.

Bezmetalne krunice

Bezmetalne krunice su odličan izbor za prednje zube. Preporučljive su i u situacijama kada se rade pojedinačne krunice, jer ih je teško razlikovati od prirodnog zuba.

Najčešće se koriste cirkonijum krunice, koje su izrađene od cirkonijum – dioksida. Veoma su jake, izdržljive i otporne na lomljenje.

Takođe, primenjujemo i Digital Smile tehnologiju, kako bi pacijent imao uvid u planiranje rekonstrukcije osmjeha. 

Navlake za zube bez brušenja zuba

Navlake za zube bez brušenja ili luminiri su vrsta faseta koji se pričvršćuju na prednju površinu zuba. Ovaj postupak ne zahtijeva brušenje i uklanjanje bilo kog dijela zuba.

Navlake za zube - iskustva nasih pacijenata

Marko Dragicevic
Опширније
Najbolja i najdivnija zubarka. Bukvalno nemam riječi kojima bih opisao koliko se lijepo osjećam u ordinaciji i koliko posvećuju pažnju pacijentu. Sve preporuke za doktorku Slađu i cijeli tim ordinacije.
Martina Vojinovic
Опширније
Najbolja stomatološka ordinacija na čelu sa sjajnom doktoricom Slađom! Ljubazno i pristupačno osoblje. Od 2016. moja porodica i ja smo njihovi pacijenti. Strah od odlaska zubaru zahvaljujući Slađinoj posvećenosti i pozitivnosti je pobijeđen. Ostajemo im vjerni ❤
Sanja Gardasevic
Опширније
Da ima jos 5 zvjezdica svaku bih pritisla. A razlog je moje PREzadovoljstvo sa ekipom u ordinaciji Filimanovic. Profesionalizam, kvalitet,energija,toplina i sjaj u svakom smislu me privukla da budem i ja dio svega toga godinama. Sa zadovoljstvom dolazim a sa osmjehom "od uva do uva" izlazim iz ordinacije...Totalno sam "relaksirana" zahvaljujuci dr.Sladji... ❤️
Bojan Sljivic
Опширније
Ja sam čekao 17 godina da ponovo podjem zubara zbog prethodne traume koju sam imao. Dugo sam istraživao gdje da podjem i napokon sam naišao na pravo mjesto. (vjerujte mi da sam obišao preko 10 ordinacija prije njih) Slađana je prvo sat vremena izgubila razgovarajući sa mnom pokušavajući da me opusti i da mi pristupi. Ja sam vec sad drugi covjek, zbog problema osim zdravstvenih problema takodje sam postajao povučen i asocijalan. (onaj ko ima problema sa zubima će me sigurno razumjeti) Najiskrenije preporuke za Ordinaciju Filmanovic i za citavi tim koji radi tamo. Osim što su moderni i stručni ljudi krasi ih i ljubaznost i fleksibilnost.
Dmitrii Smirnov
Опширније
Большое спасибо команде клиники Др.Филиманович.Качество обслуживания находится на очень высоком уровне, проявляется сочувствие и внимание к каждому пациенту. Оставили только самые наилучшие впечатления. Ещё раз огромное вам спасибо за оказанную мне помощь!
Zorica Milasinovic
Опширније
Traumatično iskustvo i strah od zubara koji su trajali punih 20 godina, prevazišla sam u samo jednoj posjeti ordinaciji Filimanović. Prvo vas dočekaju sestre, Mija ili Rada, koje su uvijek na visini zadatka i svojom pozitivnom energijom i pristupom učine da pacijent zaboravi da je u stomatološkoj ordinaciji čak i kad su najteže hirurške intervencije u pitanju. Ja sam imala sreću da upoznam dr Sladjanu. Ona je, jednom riječju, fenomen. Ima sve ono što jedan stomatolog treba da posjeduje - enormnu količinu strpljenja za svakog pacijenta individualno, nevjerovatno blag i srdačan pristup, “laku” ruku, nevjerovatnu količinu pozitivne energije i svaki problem rješava uz osmijeh. Pored toga, ono što ćete dobiti u ordinaciji Filimanović jeste KVALITET, za razliku od mnogih drugih ordinacija kojima je jedini cilj finansijska dobit. Sto se mene tiče - dobili ste stalnog pacijenta, a ja sam konačno dobila savršen osmijeh! A ako treba da dam ocjenu od 1-10, onda je to čista 10ka! 💜 Srdačne preporuke za ordinaciju Filimanović i cijeli tim!
Претходна
Следећи

Navlake za zube - cijena u Podgorici

Često postavljana pitanja

Za održavanje navlaka za zube preporučuje se:

 • Redovno pranje zuba mekom ili srednje tvrdom četkicom.
 • Veoma je bitna pravilna tehnika pranja zuba.
 • Korišćenje interdentalnog konca i četkice za čišćenje međuzubnog prostora.
 • Upotreba oralnog irigatora, po mogućnosti prije spavanja.
 • Korišćenje rastvora za ispiranje i gela za masiranje desni.
 • Povremeno ispiranje usta da bi se smanjio broj bakterija.

Rok trajanja varira od pacijenta do pacijenta i zavisi od faktora poput kvaliteta materijala, stomatološkog iskustva, pravilnog zagriza i redovnih stomatoloških kontrola, ali takođe zavisi i od održavanja oralne higijene. Kada su svi ovi faktori ispunjeni, navlake za zube mogu da traju i vise od 10 godina.

Dobijanje zubne krunice je bezbolna procedura, jer se izvodi pod lokalnom anestezijom. Nakon prestanka dejstva anestetika, moguća je blaga nelagodnost koja obično nestaje u roku od jednog do dva dana.

Zub ispod navlake obično ne bi trebalo da boli, jer je navlaka postavljena da štiti i obnavlja zub. Međutim, postoji više razloga zbog kojeg možete osjećati bol:

 • Navlaka nije pravilno prilagođena.
 • Infekcija, karijes ispod navlake.
 • Oštećenje navlake.

Proces skidanja starih navlaka je pomalo neprijatan, ali je uglavnom bezbolan i traje 5 do 10 minuta.

Digital Smile je revolucionarna tehnologija u estetskoj stomatologiji, koja je moguća samo kod izrade bezmetalnih krunica. Ovo je virtualno planiranje i kreiranje savršenog osmijeha, koji je prilagođen različitim izrazima lica prilikom govora ili smijeha. Uz pomoć Digital Smile tehnologije, pacijent može aktivno učestvovati u oblikovanju svog osmijeha. Zubni tehničar će na osnovu otiska i fotografije zuba prije izrade privremenih krunica kompjuterski projektovati Vaš novi izgled zuba u 3D formatu, na osnovu čega ćete imati realnu sliku kako će Vasi zubi izgledati. Nakon digitalne obrade snimka tehničar izradjuje privremene krunice koje će izgledati kao Vaši konačni zubi nakon izrade, tako da možete da odlučite na vijeme da li Vam se dopadaju ili želite nešto da korigujemo prije same izrade konačnih zuba.

Krunice za zube su personalizovano rješenje koje osigurava funkcionalnost i dugotrajnost. Prilagođen pristup i inovativne tehnologije stvaraju osmijeh koji zadovoljava estetske standarde i unapređuje oralno zdravlje.

dr stomatologije Sladjana Filimanovic

OCJENA NA GOOGLE-U