MENI

PRP tretman metoda - Podgorica

PRP tretman Podgorica

Najprirodnija metoda pomlađivanja krvnom plazmom

ILI POZOVITE +382 67 013 067

PRP tretman metoda - Podgorica

Jedan od najpopularnijih tretmana poznatih ličnosti širom svijeta dostupan je i kod nas!

Sigurno ste već čuli za tretman krvnom plazmom ili takozvani PRP tretman. Poznat i kao vampirski tretman, PRP koristi unutrašnje resurse organizma i omogućava Vam da zadržite mladolik izgled, poboljšate tonus kože, ujednačite ten ali i riješite problem opadanja kose. Takođe pokazao je odlične rezultate u liječenju zglobova, sportskih povreda, reumatoloških stanja.

Obzirom da plazma dolazi iz vlastitog tijela o neželjenim reakcijama i alergijama nakon PRP-a ne morate da mislite. 

prp metoda kad se daje krvna plazma

Za šta se koristi PRP tretman?

  • povećavanje volumena i tonusa lica;
  • pigmentne fleke;
  • tamne podočnjake;
  • korekcija finih linija i bora;
  • usporavanje procesa starenja;
  • akne i postakne;
  • proširene pore;
  • ožiljke;
  • podsticanje rasta kose.

Prednosti PRP tretmana lica i zašto je tako popularan?

Koji su rezultati PRP tretmana lica i kada ih očekivati?

Broj i razmak između PRP tretmana je individualan za svakog pacijenta, i zavisi od stanja kože. Međutim za optimalan efekat podmlađivanja, potrebno je uraditi seriju od tri PRP tretmana u razmaku od mjesec dana.  

Efekat jedrine je vidljiv odmah, a još je vidljiviji tri nedjelje nakon tretmana. Postignute rezultate je potrebno održavati dva puta na godišnjem nivou.

Priprema i procedura

Prije samog tretmana ćemo izvaditi Vaš uzorak krvi, koja se potom obrađuje u centrifugi i priprema za ubrizgavanje. Tretirana regija se prvobitno dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi. Nakon obrade, ubrizgavanje se vrši specijalnom tankom iglicom u određeno područje i u potpunosti je bezbolno.

PRP tretman

Kombinacija PRP tretmana sa ostalim metodama?

U ordinaciji Filimanović PRP tretman kombinujemo sa Dermapen uređajem. Ovaj uređej sa mikroiglicama, pravi ravnomjerne ubode na koži, stimulišući stvaranje novog kolagena. Upravo ovakva povreda kože je signal za aktivaciju faktora rasta iz trombocita, pa je učinak dvostruko veći.

Ovu proceduru moguće je kombinovati sa hijaluronskom kiselinom, injektibilnim kolagenom i mezoterapijom.

Budući da se u PRP terapiji koristi sopstvena krvna plazma, ne postoji rizik od alergijskih reakcija. Samim tim, osim prolaznog crvenila i iritacije kože na tretiranom dijelu, nema rizika od nastanka komplikacija.

PRP kose

Gubitak kose je veoma čest problem današnjice, naročito kada su u pitanju osobe muškog pola. Najčešće je riječ o naslednoj etiologiji, međutim stresan i brz život, razne fizičke i psihičke traume mogu takođe biti uzroci gubitka kose. 

PPR tretman za rejuvenaciju kose je tretman plazmom bogatom trombocitima i faktorima rasta. Stimuliše regeneraciju tkiva što dovodi do ponovnog rasta kose na mjestu gdje je počelo njeno opadanje.

Kod osoba koje planiraju transplantaciju kose, PRP je odlična priprema jer snažno ojačava davajuću regiju vlasišta, pospješuje lokalnu cirkulaciju i podiže lokalni imunitet kože poglavine.

PRP tretman kose se koristi kod:

Koji su efekti PRP tretmana za kosu?

PRP kose Podgorica

Najčešća pitanja pacijenata?

Cijena varira u zavisnosti od regije koja se tretira kao i od broja tretmana. Zakažite besplatne konsultacije i ostvarite specijalne popuste na paket od pet PRP tretmana.

Procedura traje u prosjeku od 30 do 45 minuta. 

Prije tretmana na tretiranu regiju nanosi se lokalni anestetik s toga je bol minimalnog intenziteta.

Očekujemo Vas uskoro

Zakažite BESPLATNE konsultacije i riješite sve Vaše nedoumice putem online forme ili pozivom na broj +382 67 013 067.