MENI

Cirkonijum krunice - Podgorica

Cirkonijum krunice Podgorica

Prednosti cirkonijum krunica

Cirkonijum krunice mogu izgledati kao prirodni zubi ukoliko to rade vješti stomatolozi i zubni tehničari. U svojoj osnovi imaju takozvani “bijeli metal” koji izgleda kao prirodan zub, na koji se nanosi keramika (porcelan). Sprovođenje svjetlosti kroz cirkonijumske krunice je bolje. To dovodi do velike razlike između metalokeramičkih (osnova metal) i cirkonijum krunica. Tvrdoća i jačina tih krunica je veća od prirodnih zuba, tako da cirkonijum može biti dobar izbor za krunice u zadnjem dijelu usta.

Uljepšajte svoje zube

Mnogi pacijenti se odlučuju za cirkonijum krunicu kako bi sanirali svoj slomljeni zub iz različitih razloga, što im takođe obezbjeđuje lakoću žvakanja i govora ili samo da bi zadovoljili estetski izgled. Zubne krunice od cirkonijuma vole pacijenti zbog prirodnog izgleda i estetski najzadovoljavajućih rezultata.

Cirkonijum predstavlja najčvršću keramiku koja se koristi kao osnovni materijal. Cementiranje krunice od cirkonijuma je jedno od najjačih u stomatološkoj praksi. Cirkonijum krunica ima mnogo prednosti u odnosu na tradicionalni porcelan spojen sa metalnim krunama. Pored visokog estetskog rezultata, obezbjeđuju najbolju funkciju i dugotrajnost protetskih radova. Neki od razloga zašto su krunice od cirkonijuma jedan od najpoželjnijih materijala su:

  • Izuzetno jak materijal
  • Najpribližniji prirodnom zubu
  • Prilagodljiv – oblik, boja i veličina
  • Manje brušenje zuba 
  • Može izdržati habanje
  • Biokompatibilan materijal

Cirkonijum ili metalokeramičke krunice?

Cirkonijum krunice su u potpunosti preuzele primat u odnosu na krunice sa metalnom osnovom. I dalje su metalokeramičke krunice dosta popularne ali prvenstveni razlog za to je finansijske prirode.

Cirkonijum je prozračan materijal koji daje prirodniji i svijetliji izgled zuba koji je apsolutno kompatibilan sa Vašim organizmom. Savršen su izbor za prednje i za bočne zube.

S druge strane brušenje zuba je obimnije za metalokeramičke krunice. Takodje postoji mogućnost da se pojavi prebojavanje ruba desni metalnim pigmentima što može dovesti do estetskog naruživanja osmjeha. Pacijentima koji su u mogućnosti uvijek predlažemo da u estetskoj regiji (na zubima koji se vide) uradimo bezmetalne krunice jer one vremenom ne mijenjaju svojstva a estetski su savršene.