MENI

Ortodoncija Podgorica

Ortodoncija Podgorica

Ranije otpočinjanje ortodontskog liječenja, dovodi do bržeg i uspješnijeg rješenja

ILI POZOVITE +382 67 013 067

Ortodoncija Podgorica

Ortodoncija

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi korigovanjem nepravilnog položaja zuba i vilica, u bilo kojoj životnoj dobi. Primjena ortodontske terapije pored evidentnih estetskih razloga ima znatno važniju ulogu u očuvanju zdravlja zuba i vilica, omogućavajući pravilnu funkciju stomatognatnog sistema.

Ortodontske nepravilnosti mogu dovesti do poremećaja u govoru, žvakanju i gutanju. Nepravilan raspored zuba otežava oralnu higijenu usled čega se javljaju karijes i parodontopatija.

Ortodontska terapija podrazumijeva upotrebu različitih mobilnih i fiksnih aparata koji proizvodeći blagu silu postavljaju zube i vilice u pravilan položaj.

Pročitajte više u nastavku:

fiksna proteza - gumice u boji

FIKSNA PROTEZA

Fiksnim ortodontskim aparatima postiže se ljepši izgled zuba i zubnog niza i njihov pravilan položaj kao i pravilan međusobni odnos vilica. Fiksna proteza se uglavnom koristi kod izraženih nepravilnosti i u starijem uzrastu. Fiksne proteze za zube daju mnogo bolje rezultate od mobilnih proteza jer su zalijepljene za vaše zube i ne skidaju se, tako da je korigovanje zuba neprekidno.

Ako želite da fiksna proteza bude potpuno nevidljiva onda je riječ o lingvalnom fiksnom aparatu koji se nosi sa unutrašnje strane, tako da jedina osoba koja će znati da imate ortodontski tretman ste Vi! Regularne fiksne proteze za zube mogu biti metalne, keramičke (bijele i blago providne) i safirne (potpuno providne). Prosjek trajanja terapije je od 1 do 3 godine, u zavisnosti od nepravilnosti zuba i vilica koja je kod Vas prisutna. Korišćenje fiksnih proteza ne umanjuje mogućnost vaše kreativnosti. Možete da izaberete ligaturne gumice različitih boja i tako učinite svoju fiksnu protezu zanimljivom.

mobilna proteza u bojama

MOBILNA PROTEZA

Predstavlja vid terapije koji se primjenjuje u mlađem uzrastu. Pokretni aparati, poznati i kao „dječije proteze“, koriste se radi korigovanja nepravilnosti zuba i vilica djece, u periodu od momenta nicanja prvog stalnog zuba do nicanja svih stalnih zuba. Blagovremenim dijagnostifikovanjem i početkom terapije mobilnom protezom može se u potpunosti korigovati ortodontska anomalija ili pak značajno smanjiti njena izraženost i skratiti kasniji tretman fiksnom protezom.

Terapija mobilnom protezom obično traje od 6 do 24 mjeseca, u zavisnosti od vrste nepravilnosti zuba i vilica. Kako bi djeca lakše prihvatila terapiju i sa uživanjem nosili svoju protezu, mogu je učiniti jedinstvenim izborom kombinujući različite boje i aplikacije.

Untitled design 8

Očekujemo Vas uskoro

Jeste li spremni da zakažete BESPLATAN pregled? Kontaktirajte nas online ili pozivom na broj +382 67 013 067.