MENI

Pjeskiranje zuba Podgorica

pjeskiranje zuba, pacijentikinja Jelena Dubljevic drzi u ruci instrument za pjeskiranje tzv pjeskara

Usna duplja nam je konstantno izložena uticajima različite hrane i pića, ali i nekim lošim navikama. Sve to ne izaziva samo taloženje zubnog plaka, već i pigmentaciju i formiranje ružnih mrlja na vašim zubima. Na sreću po vaš osmjeh, ovaj problem lako može da se riješi metodom poznatom kao pjeskiranje zuba.

Šta je pjeskiranje zuba?

Pjeskiranje zuba je jednostavan stomatološki tretman, koji se vrši ukoliko čišćenje kamenca nije uspjelo da otkloni sve mrlje na vašim zubima. Ovaj tretman se vrši aparatom koji se zove pjeskara, koji izbacuje vodu i abrazivne čestice i na taj način uklanja pigmentaciju sa vaših zuba.

Čemu služi pjeskiranje zuba?

Pjeskiranje je detaljno čišćenje zuba i služi za uklanjanje mrlja i na teško dostupnim mjestima, kao na primjer, između dva susjedna zuba. 

Takodje, cilj pjeskiranja je ukloniti žute i tamne mrlje na zubima uzrokovanih konzumiranjem cigareta, kafe, crvenog vina i drugih obojenih pića koji dugoročno ostavljaju mrlje, te vratiti zubima prirodnu boju i sjaj.

Kako izgleda postupak pjeskiranja zuba?

Tokom ovog postupka primjenjuje se poseban uređaj koji ispušta sitne abrazivne čestice u kombinaciji sa mlazom vode i zrakom na površinu zuba. Ove čestice su napravljene od natrijum-bikarbonata i efikasno uklanjaju tvrdokorne naslage i mrlje koje su teško dostupne prilikom standardnog pranja zuba.

Tretman pjeskiranja zuba obično se radi u sklopu postupka uklanjanja zubnog kamenca, koji podrazumijeva čišćenje tvrdih naslaga na zubima, koje je potrebno prethodno ukloniti , kako bi se zatim uklonile meke naslage na zubima tj. postupak pjeskiranja bio što uspješniji.

Radi se o brzom i jednostavnom tretmanu, koji traje u prosjeku od 15 – 30 min i smanjuje osjetljivost zuba.

Zašto je važno pjeskiranje zuba?

Evo nekoliko primjera zašto je važno pjeskiranje zuba:

  • Prevencija bolesti desni
  • Poboljšavanje estetike osmijeha
  • Uklanjanje pigmentacije
  • Očuvanje oralnog zdravlja
  • Glatki i sjajni zubi
  • Dubinsko čišćenje 

Pjeskiranje zuba - cijena u ordinaciji Filimanović

U ordinaciji Filimanović pjeskiranje radimo samo uz tretman čišćenja zubnog kamenca, po cijeni od 40 eura.

Često postavljana pitanja

Pjeskiranje zuba se preporučuje osobama koje imaju problema sa pigmentacijom od hrane i pića, zatim pušačima i pacijentima sa fiksnom protezom posebno je preporučljivo i za pacijente koji imaju zubne implante, krunice ili zubne mostove, jer pod mlazom vode i praha dopire se u dublje slojeve desni koje ultrazvuk ne može tako dobro da istretira, pritom je i zadah svježiji.

Pjeskiranje zuba je brz i bezbolan postupak, posle kojeg su vaši zubi glatki i nerijetko se izbjele za jednu nijansu.

Pjeskiranje zuba ne bi trebalo da rade pacijenti koji imaju upalu desni ili neki drugi vid parodontopatije. U tom slučaju, prvo mora da se sanira upalni proces, pa tek onda usmjeriti pažnju na pjeskiranje.

Pjeskiranje zuba nije obavezno, ali se preporučuje kao sastavni dio oralne higijene, a vrlo često se radi u sklopu čišćenja zubnog kamenca.

Svim pacijentima preporučujem ovako temeljno čišćenje zuba. Ukoliko imate problema sa tamnom pigmentacijom na zubima, pjeskiranje je pravo rješenje. Posebno je preporučljiv pušačima, jer vraća izgubljeni sjaj i bjelinu zubima.

dr stomatologije Sladjana Filimanovic
Odličan
Zasnovano na 140 recenzije
Alis Shadow
Alis Shadow
Thank you very much to the clinic for your work. And most importantly, for a good attitude towards clients! I recommend the clinic Dr Filimanović
Ksenija Dragovic
Ksenija Dragovic
Ljubaznost, profesionalnost i prijatna energija! Sve pohvale! 😁✨
Ja T
Ja T
Najbolji ❤️
Vladimir Popović
Vladimir Popović
Dr Slađana Filimanović i njen tim najbolji su izbor kada je u pitanju dentalno zdravlje i definitivno zaslužuju sve pohvale, bez imalo pretjerivanja. Profesionalizam, stručnost, perfekcionizam, higijena, posvećenost, ljubaznost, pozitivna energija, ljudski odnos i izvanredan pristup u svakom smislu. Sve to u krajnje lijepoj i prijatnoj atmosferi u kojoj se osjećate kao kod kuće. Kvalitetom se izdvajaju u odnosu na ostale i imaju apsolutno sve preporuke. S njima ne možete pogriješiti, učiniće da budete zdraviji, ljepši i samopouzdaniji, poboljšati vam kvalitet života, a eventualni strah od stomatologa eliminišu u roku od odmah. 🙂 "Dr Filimanović" - SIMPLY THE BEST!
Milijana Nisic
Milijana Nisic
Imam potrebu da zahvalim citavom timu ordinacije Filimanovic, posebno doktorici Sladjani i sestri Radi, na paznji, iskustvu i odlicnoj usluzi. Sve preporuke za najbolju uslugu sirom Crne Gore. Uvek cu vam doci iz Srbije jer vredi!
Ruzica Stojiljkovic
Ruzica Stojiljkovic
Mesto koje odiše harmonijom i tim koji nikada ne bih menjala. Ordinacija Filimanović kao sinonim za sigurnost i brigu. Dolazim iz Srbije kako bih uživala usluge doktorice Filimanović. Poverenje i stručnost nemaju cenu. Hvala na svemu! ❤️
Milena Mitrović
Milena Mitrović
Vec godinama Vas pacijent, tako ce i ostati. Vrhunska usluga i jos bolje osoblje. 😊
Hiizukohere
Hiizukohere
Sve preporuke.